Koloidné striebro KS je bezpečné, netoxické, pôsobí ako antibiotikum,...
Masť s koloidným striebrom je určená pre rýchle miestne vstrebanie...
Koloidné zlato je výživový doplnok, ktorý obsahuje čisté 24k zlato....
Najúčinnejšia antivírová, Antibakteriálna a antiseptická...
sú naozaj živé zrnka, rastú a množia sa celkom rychle, stačí im k životu len lactoza v mlieku.Zrna majú jedinečnú štruktúru a farbu, sú bielej až mliečnej farby gelovitej konzistencie,preto ich je ľahko rozdeliť na časti.Žijú v mlieku,v ktorom postupne rastú a delia sa . Spotrebováváju lactozu a na výmenu uvoľňujú do roztoku cenné látky , ktoré pôsobia priaznivo na zdravotný stav .
0 Položka položky
Tento produkt už nie je dostupný
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný dátum:
(Tibetan Mushrooms, Yogurt Plant, Yogurt Mushroom, Yogurt Fungus, Snow Lotus)
Chceš sa dožiť 100 a viac rokov ? Áno? Pitie kefíru ti to bohužiaľ zaručiť nemôže, ale môžeš byť vďaka nemu v lepšej kondícií, keď ťa napr. prejde auto ,alebo spadneš zo skaly a i keď ti tých 100 rokov nezaručí , určite ti aspoň zvýši pravdepodobnosť dlhšieho a zdravšieho života.
Odkiaľ kefír pochádza ?
Kefírová kultúra pochádza jednak z Kauzazských hor a tiež z opatstva v Tibete a je snáď 5000 rokov stará.(kto dnes vie presný dátum ? a koho to vôbec zaujíma ?proste je to velmi staré).
Čo sa Kaukazu týka ,tak podľa legendy daroval kefír príslušníkom ortodoxnej cirkvi Ahalov prorok, Mohamed. Kvoli povere ,že “Prorokové zrná” ztratia svoju moc a silu pokiaľ by sa ho zmocnili neveriaci ,bol prísne strážený pred cudzincami a bol predávaný z generácie na generáciu a pokladaný za súčasť kmeňového bohatstva. Cudzinci občas dostali ochutnať hotový nápoj ,ale samotná kefírová kultúra ostávala tajomstvom. V 19.storočí začali kefír skúmať ruský doktori a začali publikovať vedecké štúdie o pozitívnych účinkoch kefíru. K získaniu kefírových zrn vraj použili krásnu ženu, ktorá mala obmekčiť srdce kaukazského kniežaťa a ktorá po množstve dobrodružstvách priviezla do Moskvy prvý hrnček kefírových zrn.
Obyvatelia Kaukazu používali kefír pre uchovávanie kozieho,koňského,alebo kravského mlieka bez chladničiek. (mlieko uchovávali v kožených vakoch ) a vďaka nemu sa dožívali extrémne vysokého veku ( samozrejme nie len vďaka nemu - žili na čerstvom vzduchu, pili čistú vodu ,mali dostatok pohybu ...). Niektoré choroby (ako tuberkulóza a rakovina) tam boli úplne neznáme.
Čo je to kefír ?
Kefírom sa obecne myslí nápoj, ktorý je vyrobený kvasením pomocou kefírovej kultúry. Existujú dva druhy kefírovej kultúry. Jeden druh žije a rozmnožuje sa v mlieku ,má mazľavú gelovitú konzistenciu bielej farby (vyzerá ako malé mäkké ružičky karfiolu) a krmí sa laktózou, zatiaľ čo “kryštáliky” toho druhého ,žijúceho vo sladkej vode ,sú pružné, priesvitné a krehké. Je to spoločenstvo rôznych druhov kvasiniek a baktérií.
Typické zloženie klasického (teda toho mliečného) kefíru:
Čo je na kefíru tak dobré ,že by som ho mal-a piť ?
Nápoj (či už ten mliečný ,alebo vodný) zamedzuje zhromažďovaniu a hnitiu potravy v črevách,odkysluje organizmus (i keď je chuťovo kyslý ,vyvoláva zásaditú reakciu organizmu) ,produkuje enzymy ,ktoré pomáhajú uvoľniť vo vode nerozpustné látky , rozkladá ťažko stráviteľné látky (rozkladá napr. laktózu v mlieku a preto ty pre koho je mlieko ťažko stráviteľné ,nemávajú s mliečným kefírom problémy). V tráviacom trakte sa dokáže vysporiadať s rôznymi nežiadúcimi premnoženými kvasinkami,baktériami a virmi,stimuluje imunitný systém.
Čo všetko si môžem pomocou kefíru liečiť ?
Choroby nervov, vnútorné choroby,bronchiálne katary,všetky sklerózy,infarkt myokardu,ochorenie žlčníka,pečene,ľadvin,infekčnú žltačku,žaludočné a črevné chorenia,hnačky,zacpu,ochorenia krvy,vyrážky,ekzémy,candida (kvasinky).
No a pretože kefír zlepšuje imunitu a vitalitu organizmu ,tak sa z akovkoľvek chorobou lepšie vysporiadame a množstvu chorobám sa vyhneme. Naviac množstvo chorôb súvisí so zlým trávením a zápchou.
Ako často pijeme kefír a v akom množstve ?
Najlepšie je piť kefír denne ,a to v takom množstve aké je ti príjemné.Niekto pije kefír pred každým jedlom ,iný zas hrnček kefíru ráno a hrnček kefíru pred spanim.Pokiaľ ho piješ pred spanim,nezabudnite si umyť zuby ,pretože niektoré baktérie v kefíru sa kamarátia s kazom.
Tiež je vhodné raz za čas na pár dni vysadiť.
Pokiaľ s kefírom začínaš ,radšej zpočiatku pite menšie množstvo (napr.niekoľko lyžičiek), aby si telo postupne zvyklo na niektoré preňho neznáme baktérie a kvasinky. V opačnom prípade môžu nastať rôzne problémy typu hnačky,vyrážky,bolenie brucha,ktoré ale po krátkom čase zmiznú. Ďalším počiatočným problémom býva i proces detoxifikácie organizmu, ktorý kefír v tráviacom trakte môže naštartovať a pokiaľ sa tvoje telo rozhodne zbaviť sa jedov napr. cez kožu, potom ťa asi neminie nejaká ta vyrážka. Pokiaľ ale vydržíš konzumovať kefír aj naďalej ,časom sa i týchto problémov zbavíš - čím viac kefíru piješ ,tým sa ich zbavíš rýchlejšie, i keď búrlivejšie. Hlavne sa toho nezľakni a neprestávaj s kefírom úplne.
Kefír sa ovšem dá nielen piť (a jesť), ale môžeš si ním potierať rôzne ekzémy a vyrážky.
Ako si môžem kefír pripraviť ?
Na dve hrnčeky kefíru potrebujeme tieto suroviny:
- 1 až 2 polievkové lyžice kefírových zrn
- 1/2 litra mlieka
Postup:
Použijeme sklenenú nádobu (mala by byť dosť veľká ,aby zostala časť nádoby prázdna) s uzáverom - nie kovovým, nemusí byť tesný (čím tesnejší ,tým viac CO2 sa v kefíru vytvorí), je treba niečím nádobu pokrýť ,aby do nej nepadali nečistoty a nepriťahovalo to hmyz. Nalej do nej mlieko , nasypeme kefírove zrna a tak 12 až 24 hodín necháme fermentovať pri izbovej teplote. Čím teplejšie počasie, tým rýchlejšia fermentácia. Mlieko neohrievame,kľudne použijeme studené z chladničky, kefír sa nesmie vystavovať vysokým teplotám !
V priebehu dozrievania občas nádobou zatrepeme, aby sa ku kefírovým zrnám dostalo nespracované mlieko - pokiaľ necháš nádobu len tak stáť môže sa ti výsledný nápoj rozdeliť na syrovátku a kefir, ale to nevadí pretože sa to dá zpäť rozmiešať.
Ako poznáme či je už kefír hotový ?Keď nádobou zahýbame tak aby sa obsah rozlial po stenách , zostane na stene nádoby typický kefírový povlak, ktorý keď odteká vytvára akoby riečne korytka. No a je to hustšie ako mlieko. Alebo uvidíš ako je mlieko rozdelené na syrovátku a zrazeniny. Alebo to ochutnáš. Proste to môžeš nechať ja dlho chceš .Časom si určite nájdeš svoj ideálny zpôsob, pretože každý to má rád trošku inak.
OK , kefír je hotový - má správnu konzistenciu i vôňu - ta čo teraz ? Vezmeme si cedník a precedíme obsah do nejakej inej nádoby , z ktorej kefír hneď zkonzumujeme, alebo ho strčíme do chladničky. Najlepšie sa kefir precedí keď najprv nádobou zatrepeme, aby sa obsah pekne zhomogenizoval . Precedené kefírové zrná dáme späť do vypláchnutej nádoby a dáme im čerstvé mlieko. Môžeme s nimi dať do nádoby aj trošu hotového kefíru - urychľuje to rast a fermentáciu.
Doporučuje sa pri príprave nepoužívať kovové predmety . Nevystavujeme kefír vysokým teplotám a čistiacim prostriedkom.
Príprava kefíru II.
Pokiaľ máte radšej hustší kefír ,a nevadí ,že to bude trvať dlhšie ,môžete kefír fermentovať v chladničke. Pomalejšia fermentácia vytvára hustejší kefír ,čo množstvu ľudom viac vyhovuje.
Znamená ,že postupujeme pri príprave rovnako len s tým že nádobu dáme fermentovať do chladničky. Trvá to asi tak týždeň ,ým kefír dozreje. Tiež je možné kombinovať obe metódy - začať asi tak 12 hodín pri izbovej teplote a potom dať do chladničky ,alebo naopak.
Zdroj: Dom's Kefir
Reference: KOMBUCHA cajova huba
Výrobca: TIBI & KOMBUCHA
KOMBUCHA - čajová huba je staroveký nápoj a liečebný produkt. Svoj pôvod má...
Reference: TIBI vodny kefir
Výrobca: TIBI & KOMBUCHA
Tibi kefír sú naozaj živé zrnka, rastú a množia sa celkom rýchle, stačí im k...